Regulator brzine monofaznog motora ventilatora, 5A, 230VAC

Cijena: 70.00 KM (bez PDV-a)

Količina na lageru: 0 kom.

Ažururano: 2023-12-01 13:45:37


Regulator brzine monofaznog motora ventilatora 5A, 230VAC

Šifra: 80010003


Ovaj uređaj, koji je po konstrukciji fazni regulator, namjenjen je regulisanju broja obrtaja asinhonih motora (AM) koji u pogonu imaju lakšu mehaničku karakteristiku, što je slučaj kod radijalnog ventilatora. Bitno je napomenuti da pri radu AM sa ovom vrstom regulatora, polazni moment se višestruko smanjuje pri nižim naponima i broju obrtaja, pa se u skladu sa tim i vrši upravljanje pogonom.

Tehnički podaci:

- Napon napajanja:  230V, 50Hz
- Maksimalna struja:  5A
- Sopstvena potrošnja:  cca 2W
- Opseg regulacije brzine:  0 do nn
- Temperatura ambijenta:  -20°C do +50°C
- Dimenzije:  120x80x55 mm
- Stepen zaštite: IP64

POVEZIVANJE I KORIŠTENJE REGULATORA

Rukovanje uređajem je krajnje jednostavno. Potenciometrom se vrši kontinualna regulacija broja obrtaja u opsegu od 0 do nominalne brzine. Preporuka je da pri kretanju bude zadat što veći broj obrtaja, zbog većeg polaznog momenta.
Povezivanje uređaja vrši isključivo stručno lice pridržavajući se ovog uputstva. Poklopac uređaja se uklanja odvijanjem četiri spoljna zavrtnja. Time je omogućen pristup terminalu i vezivanje se vrši po šemi vezivanja. Uređaj ne uključivati na napajanje dok se poklopac ne vrati na svoje mjesto, zbog opasnosti od dodira elemenata pod naponom. Kućište uređaja se uklapa u stepen zaštite IP64, pa je time izbor mjesta ugradnje znatno olakšan.

Mjere predostrožnosti
Pošto se radi o uređaju koji je napojen direktno iz električne mreže, obavezno se treba pridržavati svih propisa koji se tiču bezbjednosti pri eksploataciji ove vrste uređaja. Eventualne probleme i kvarove mora otkloniti stručno lice.

Garancija
Za uređaj vrijedi 12 mjeseci garancije, uz uslov pravilnog korištenja!

Još nema komentara na proizvod - budite prvi!


Dodaj komentar

Proizvodi iz kategorije